Fredman
Image default
Architecture

Wat u moet zoeken in een stoelbeschermer

Wat u moet zoeken in een stoelbeschermer

Een stoelbeschermer of hondendeken auto kan het interieur van uw auto beschermen tegen haren, natte voeten en de algemene rommel die soms ontstaat als u uw pup meeneemt voor een ritje. Er zijn beschermers die alleen de zitting bedekken en andere die werken als een hangmat en ook de rugleuningen van de voorstoelen afschermen. Sommigen bedekken alleen de halve achterbank of alleen een kuipstoel. Belangrijkste kenmerken zijn hoe waterdicht en gemakkelijk te reinigen ze zijn. Alle goede hoezen hebben sleuven voor veiligheidsgordels, zodat u nog steeds de veiligheidsgordel van uw huisdier in de auto kunt gebruiken om iedereen veilig in de auto te houden.

Hangmat of Bench

Sommige auto hondendekens bedekken alleen de achterbank en misschien de zijkanten, terwijl andere werken als een soort hangmat, die ook de rugleuningen van de voorstoelen beschermt. Sommige hoezen zijn om te bouwen en kunnen op beide manieren gebruikt worden. Als u zich zorgen maakt over modder en rondvliegende vachten, is een hangmat misschien een betere keuze. Houd er wel rekening mee dat het van uw hond kan afhangen.

Als uw hond heel actief is en heel graag bij u wil zijn, kan die hangmat een uitdaging zijn om overheen te springen. Daarom is het altijd belangrijk om een veiligheidsgordel in de auto te gebruiken voor uw pup.

Waterdicht

Hoewel de meeste hoezen zeggen dat ze waterdicht of waterafstotend zijn, doen ze het niet altijd even goed als er vloeistoffen in het spel zijn. Dat kan komen doordat de materialen het water niet zo goed afstoten als ze zouden kunnen.

Maar een andere reden is dat de meeste hoezen sleuven hebben voor veiligheidsgordels. En daar sijpelt vloeistof doorheen. Sommige hoezen bieden een betere bescherming met flappen of ritsen die de gleuven voor de veiligheidsgordels bedekken als ze niet worden gebruikt.

Gemakkelijk schoon te maken

Controleer de wasinstructies voor stoelhoezen. Sommige kunnen in de wasmachine en de droger, terwijl andere alleen op een zacht programma kunnen worden gewassen (en aan de lucht gedroogd), en weer andere alleen met de hand kunnen worden afgeveegd. Soms kunnen de waterdichte, antisliplagen barsten of loslaten als ze in de wasmachine worden gewassen of gedroogd terwijl dat niet de bedoeling is.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om hondenharen van auto hondendekens te verwijderen?

Sommige honden laten een dikke bos vacht achter, terwijl andere kleine borstelige haartjes achterlaten. U kunt beide met de stofzuiger of een pluizenroller van de bekleding verwijderen. Met een vochtige spons kunt u ook hondenharen wegvegen. Als de bekleding erg vuil is en in de wasmachine kan, is het toch een goed idee om zoveel mogelijk haren weg te vegen, te stofzuigen of te rollen voordat u de bekleding in de wasmachine stopt.

Hoe vaak moeten hondengordelhoezen worden schoongemaakt?

Dat hangt af van uw hond en het vuil en haar. Afhankelijk van de activiteit van uw hond kunt u de bekleding om de twee weken wassen of de wasbeurt uitstellen tot een maand. De wascyclus hangt samen met wat u en uw huisdier doen wanneer u op stap bent. De ouder van een speelse, modderige hond zal de stoelhoes meer moeten wassen dan de ouder van een meer casual hond die niet graag vies wordt.

Misschien wilt u ook een autostoel hond kopen.