Fredman
Image default
Architecture

Dit is waarom je een stootwagen nodig hebt

Gefeliciteerd met het verwelkomen van een nieuw lid in je familie en in je leven. Die kleine vreugde bundeltjes, hoe ze je leven compleet veranderen! Je leven draait nu om je baby, en hoewel het een vreugde is, merk je dat je plotseling beperkt bent in je bewegingen! Zelfs een kleine taak als naar de kruidenier gaan lijkt een omslachtig proces.

Toch kan het moederschap nog steeds een makkie zijn. Je kunt je normale routine weer oppakken, een wandeling in het park maken, boodschappen doen of zelfs sporten, terwijl je baby de hele tijd met je meeloopt. Een babywagen, zoals een buggy kinderwagen of wandelwagen, kan je helpen om je leven weer op de rails te krijgen, en je lichaam en jou de broodnodige adempauze te geven.

Voor pasgeborenen

Pasgeborenen hebben een kinderwagen nodig waarin ze plat kunnen liggen en met hun gezicht naar jou toe, terwijl ze een kleine wandeling maken of naar de supermarkt gaan. Ze zullen al snel goed kunnen zitten en met uw hulp gaan zitten. Kinderwagens met volledig verstelbare zitjes of wiegjes zijn geschikt voor baby’s in dit stadium. Vanaf ongeveer 6 maanden beginnen baby’s rechtop te zitten en worden ze zelfstandige zitters. Ze hoeven niet meer in een liggende positie te liggen, en zijn nieuwsgierig om alle bezienswaardigheden en geluiden om hen heen in zich op te nemen. Door ze mee naar buiten te nemen in een wandelwagen kun je ze kennis laten maken met de wereld om hen heen. 

Voor peuters

Lopen kan kinderen snel vermoeien. Het kan hun tere voetjes en beentjes onnodig belasten. Kleine kinderen kunnen de eerste 3-4 jaar alleen korte afstanden lopen, maar dat mag je er niet van weerhouden om ze mee te nemen naar het winkelcentrum of voor een wandeling in het park. Een wandelwagen is de perfecte oplossing om de mobiliteit te vergroten zonder de kleintjes te vermoeien. De meeste wandelwagens hebben onderaan een opbergruimte, waardoor ze ideaal zijn om mee te winkelen, terwijl je kind een veilige, comfortabele rit heeft. Als je graag weer aan de slag wilt, zijn er wandelwagens die speciaal zijn ontworpen om te joggen, zodat je kind je kan vergezellen als je door het park jogt.

Welke wandelwagen is geschikt voor jou?

Er is waarschijnlijk geen perfecte wandelwagen, dus je moet bedenken wat je waarschijnlijk gaat doen, en welke het beste zou werken in jouw situatie. Waar ga je hem het meest gebruiken? Hoe zijn de voetpaden in je omgeving?

Voor boodschappen heb je een kinderwagen nodig die niet te breed of te volumineus is (anders kun je er niet mee door de smalle gangpaden), en een mand van goede grootte is handig. Er zijn ook verschillende modellen, zoals de handige kinderwagen 3 in 1 modellen. Ook voor ouders die graag reizen is er een speciale reiswieg voor de auto.

Als je veel gaat joggen of wandelen, zorgen opblaasbare banden voor een comfortabelere rit.

Als je met het openbaar vervoer gaat, is iets lichts en makkelijk opvouwbaar belangrijk.

Als je gaat wandelen in het park of over oneffen ondergrond, maken grote wielen de rit over ruwe grond gemakkelijker en comfortabeler.

Zijn tweedehands kinderwagens veilig?

Een duurzame kinderwagen kan vele jaren (en meerdere kinderen) meegaan en met de stijgende kosten van levensonderhoud is het zinvol te overwegen een gebruikte, tweedehands kinderwagen te kopen of te accepteren.

Maar zelfs als een kinderwagen zonder incidenten is gebruikt, kan er toch letsel ontstaan. Controleer altijd of de kinderwagen:

  • wordt geleverd met volledige instructies

  • onderdelen heeft die werken (zoals remmen en wielen) en goed kan worden in- en uitgeklapt

  • geen ongelukken heeft gehad

  • de waarschuwings-/veiligheidslabels en kenmerken intact zijn

  • voldoet aan de verplichte veiligheidsnormen.

Elk bedrijf dat je een kinderwagen verkoopt, moet ervoor zorgen dat deze voldoet aan de verplichte veiligheidsnormen, maar de regel heeft geen betrekking op kinderwagens die door particulieren worden verkocht (zoals via online marktplaatsen) of die je cadeau geeft of krijgt van familie of vrienden. Vermijd het gebruik van producten die niet voldoen.