Fredman
Image default
Kids

Hoe pimp ik mijn fiets?

We decoreren onze woning, we decoreren onze tuin, dus waarom decoreren we ook niet onze fiets?

In Nederland decoreren al heel wat mensen hun fiets. Met name vrouwen en jongelui en kinderen zijn een ster in het zoeken van leuke decoratie artikelen voor de fiets en deze op een mooie manier matchen. In dit blog gaan we het hebben over het pimpen van de fiets. We doorlopen stap voor stap de mogelijkheden en opties…

Laten we beginnen bij de voorkant van de fiets. Dit is eigenlijk meteen het leukste gedeelte want juist voor dit gedeelte zijn er heel veel fietsaccessoires te koop! Voor op het stuur hebben wij de volgende artikelen gevonden:

Bloemenslingers
– Fietsbel
– Bloemenvaas
– Fietstoeter
– Windmolentje
– Politiesirene

Allereerst heeft iedereen een fietsbel nodig. Maar ik zou niet zo’n saaie kopen! Er zijn hele leuke fietsbellen verkrijgbaar in de vorm van een hotelbel, in de vorm van lieveheersbeestjes of met bekende helden zoals Spiderman. Voor de allerkleinsten is een fietstoeter wellicht leuker dan een fietsbel. Voor de kleinsten zijn er ook windmolentjes verkrijgbaar. Deze haak je aan het fietsstuur en als je fietst gaan ze draaien! Aan de andere kant van het stuur zou je nog een politiesirene kunnen plaatsen.

Voor tieners en volwassenen zijn de stuurvaasjes erg leuk en origineel. Je maakt zo’n bloemenvaasje vast aan het stuur en steekt er een verse bloem in. Gezellig toch? Verder kun je je fietsstuur decoreren met gekleurde bloemenslingers. Die fietsslingers van het merk Basil zijn het duurste maar wel het mooiste.

Aan het fietsstuur kun je nog iets hangen om spullen te vervoeren. Kies hierbij uit:

– Fietskrat
Fietsmand

Voor fietskratten en fietsmanden zonder stuurhaken moet je ook een transportrek aanschaffen. Op dit rekje kan dan jouw fietskratje of fietsmand staan. Wil je geen transportrek op je fiets? Dan heb je alleen keuze uit fietsmandjes met stuurhaken. Die zijn er trouwens volop. Je hebt grote, kleine, metalen en rieten manden voor op de fiets.

Het fietswiel kan ook wel wat decoratie gebruiken. Hiervoor bestel je:

– spaakkralen
– reflectie kralen
– fietswielverlichting
Ventielverlichting
– ledverlichting voor op de fiets

De spaakkralen en spaakreflectie klem je eenvoudig aan de spaken. Ze zien er gezellig uit. De overige artikelen zie je voornamelijk als het donker is. Ze zijn stuk voor stuk een must have voor echte fiets pimpers!

We gaan verder, de kettingkast, deze kun je versieren met fietsstickers. Op fiets-stickers.nl heb je een keur aan fietsstickers. Van speciale figuren tot dieren. Erg leuk!

Dan gaan we naar het zadel. Deze zien er over het algemeen maar saai uit. Gelukkig heeft het merk Bikecap daar wat op bedacht en hebben zij leuke zadelhoesjes ontworpen. Ze zijn eigenlijk voor de regen, maar iedereen koopt ze omdat ze vooral heel erg leuk zijn. Vaak kun je de print ook nog eens combineren met fietstassen en zo heb je al enkele leuke kleuren bij elkaar.