Wat maakt een horloge anders dan anderen?

Elk horloge een eigen identiteit

Of een horlogemerk succes is of niet, hangt in grote mate af van de identiteit van het horlogelabel. En dan de met name de mate waarin een horlogemerk onderscheidend is met haar identiteit ten opzichte van andere horlogemerken, bepaald of de consument zich aangetrokken voelt tot de horloges die het merk maakt, of juist niet. Het gaat dus om het benadrukken van de verschillen tussen horloges, en zeker niet de overeenkomsten. Om dit duidelijk te maken hebben we drie horlogemerken geselecteerd, welke op basis van het onderscheidende vermogen geanalyseerd hebben. De volgende merken komen aan bod:

  • Hugo Boss Orange
  • Cluse
  • Fossil

Hugo Boss Orange horloge maakt onderscheidt met kleur

Het kenmerk van een Hugo Boss Orange horloge is het gebruik van kleur bij de verschillende elementen van het horloge. Een horloge bestaat uit een horlogekast, wijzerplaat, wijzers, eventueel een datum en chronograaf, de bezel, de achterkant en het bandje, al dan niet met een gespverbinding. Veel horlogemerken maken de keuze om hun horloges uit te voeren één enkele of een kleurencombinatie van 2 kleuren. Bij een Hugo Boss Orange horloge is dit anders: Hugo Boss maakt bij de designs gebruik van veel verschillende kleuren, en is hierdoor duidelijk onderscheidend.

Cluse horloge; een eenvoudig ontwerp

Een Cluse horloge is opvallend doordat het ontwerp eenvoudig is. De nadruk ligt op het weglaten van elementen en het horloge dusdanig te ontwerpen zodat het enkel uit de functionele elementen bestaat: Een horlogekast, band en wijzerplaat met wijzers. Uit deze elementen is een Cluse horloge opgebouwd. En daarbij is gekozen voor een minimalistische stijl met complementaire kleuren voor elk Cluse horloge.

Fossil horloge; een allegaartje van stijlen maar altijd vintage

Een Fossil horloge is niet onder één en dezelfde stijl te vangen. Dat elke Fossil horloge zijn eigen, unieke stijl heeft, is weer te overdreven, maar dat heel veel verschillende stijlen per Fossil horloge worden toegepast is een understatement. Wat overeenkomt bij de horloges binnen de Fossil horloge collectie voor dames en heren, is dat het kenmerk altijd terug te voeren is op een vintage stijl. Dat is waar Fossil om bekend staat en deze kenmerkende stijl wordt dan ook consequent doorgevoerd.

 

https://www.fossil.com/